iunie 29, 2020

USPLR și Federația Columna ședință de lucru la MLPDA

În data de 29.06.2020, la sediul MINISTERULUI LUCRĂRILOR PUBLICE, DEZVOLTĂRII ȘI ADMINISTRAȚIEI a avut loc o întâlnire între dl. Secretar de Stat Augustin-Catălin Iapă și dl. Dorin Ciomag şef Serviciul de Dialog Social și Relația cu Structurile Asociative și o delegație a Federației Columna – reprezentată de secretar general Lucian Puiu și a UNUNII SINDICATELOR POLIȚIȘTILOR LOCALI din ROMÂNIA reprezentată de președinte Eugen Tone, secretar general Cristian Georgiu și vice-președinte Viorel Mircea Costin.

În cadrul întâlnirii au fost discutate mai multe probleme cu care se confruntă poliția locală precum și anumite modificări legislative.

Principalele puncte abordate la cerința reprezentaților USPLR și COLUMNA au fost emiterea unui ordin al Ministrului dl. Ion Ștefan prin care să fie reactualizate valorile financiare ale normelor de hrană, punerea în aplicare a prevederilor art. 35 lib. B din Legea poliției locale (privind încadrarea polițistilor locali în condiții de muncă deosebite sau speciale) precum și prezentarea de către Minister a unui draft al proiectul „Consolidarea capacității instituționale a autorităților administrației publice centrale cu atribuții în domeniu, în vederea creșterii calității serviciului public de poliție locală”, respectivul proiect vizând modificarea și completarea Legii nr. 155/2010 ( a poliției locale).

Dl. Secretar de Stat Augustin-Cătălin Iapă, a înțeles și a studiat documentele puse la dispoziție, subliniind ideea că trebuie văzut cum pot fi rezolvate aceste probleme pe termen scurt sau mediu. În viziunea sa, în perspectiva apropiată trebuie rezolvate primele două puncte, respectiv emiterea ordinului MLPDA privind actualizarea financiară a normelor de hrană, la acest moment așteptând informații de la Ministerul Apărării Naționale și încadrarea muncii polițiștilor locali în condiții de muncă deosebite sau speciale prin inițierea unui proiect de Hotărâre a Guvernului asumat la nivel de minister.

Legat de modificarea Legii Poliției Locale prin proiectul impletat de MLPDA, la acest moment nu există un draft al acestuia, iar cel mai probabil in toamnă vor începe dezbateri pentru conturarea acestuia la care vom fi invitați.

SHARE:
Sindicatul politistilor locali 0 Replies to “USPLR și Federația Columna ședință de lucru la MLPDA”