aprilie 5, 2024

RELUĂM PICHETAREA MINISTERULUI DEZVOLTĂRII VĂ AȘTEPTĂM ALĂTURI DE NOI

Am primit astăzi răspunsul de la Ministerul Dezvoltării. Față de cele 3 revendicări, așa cum am comunicat și la pichetarea din data de 12.03.2024 și la întâlnirile de lucru de la MDLPA din 08.03.2024 și 20.03.2024, NE REZERVĂM DREPTUL, SĂ RELUĂM PICHETAREA MINISTERULUI DEZVOLTĂRII LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI, pentru din următoarele motive :
1. Există baza legală pentru condițiile de muncă deosebite și speciale, atâta timp cât sunt prevăzute în actuala lege a poliției locale. Nu cerem decât aplicarea în totalitate a legii.
2. Ministerul Dezvoltării poate iniția un proiect de OUG, prin care să se plătească personalului poliției locale, compensația bănească, pentru munca prestată în zilele de week-end și sărbători legale, similiar celorlalte structuri bugetare!
3. Ministerul Dezvoltării, poate modifica prevederile HG 171/2015, prin eliminarea art. 7, iar atunci normele de hrană s-ar acorda obligatoriu, personalului poliției locale, în cuantumul stabilit de Ordinul MDLAP nr. 893/2023.
Așteptăm toate organizațiile sindicale, care au membri în poliția locală, alături de noi și pe toți cei neafiliați!
SHARE:
Comunicate, Drepturi profesionale, Drepturi salariale, Evenimente, Federatie, Sindicatul politistilor locali 0 Replies to “RELUĂM PICHETAREA MINISTERULUI DEZVOLTĂRII VĂ AȘTEPTĂM ALĂTURI DE NOI”