aprilie 7, 2019

Suntem solidari cu colegii noștri din Odorheiu Secuiesc

Polițiștii locali afiliați la sindicatele membre din cadrul Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România, au luat la cunoștintă, cu îngrijorare și stupefacție, despre comunicatul Poliției Locale a Municipiului Odorheiu Secuiesc (pe care îl redăm integral mai jos), prin care polițiștii locali cu funcții de conducere și execuție, sunt amenințați de către o persoană care recent a snopit în bătăie unul din colegii lor ( detalii aici și aici) doar pentru că își fac datoria. Necazurile pe care le întâmpină colegii noștri, șicanele repetate, stresul și amenințările dovedesc dacă mai era nevoie, încă o dată, necesitatea aprobării Statului Polițistului Local.

Membrii Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România, îi asigură pe colegii noștri din cadrul Poliției Locale a Municipiului Odorheiu Secuiesc, de tot sprijinul lor și vom milita în mod activ pentru ca factorii legali, să i-a măsurile care se impun pentru protejarea acestora conform articolului 37 din Legea Poliției Locale :

  (1) În exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţistul local beneficiază de protecţie specială, în condiţiile legii, similară cu a poliţistului din cadrul Poliţiei Române.

  (2) Poliţistul local şi membrii familiei sale au dreptul la protecţie, în condiţiile legii, din partea structurilor specializate ale statului faţă de ameninţările sau violenţele la care ar putea fi supuşi ca urmare a exercitării atribuţiilor de serviciu.

Rugăm ca primarul Municipiului Odorheiu Secuiesc dl. Galfi Arpad, prin comisia locală de ordine publică, instituțiile publice și autoritățile abilitate să facă toate demersurile și să i-a măsurile legale care se impun pentru protecția polițiștilor locali.

Acum mai mult ca niciodată, trebuie să arătăm unitate și să îi sprijinim pe colegii noștri aflați într-o situație foarte dificilă cu tot ceea ce ne stă în putință!

Redăm comunicatul Poliției Locale a Municipiului Odorheiu Secuiesc :


COMUNICAT DE PRESĂ
Poliția Locală din Municipiul Odorheiu Secuiesc a constatat cu regret, că în ultimele luni au apărut conflicte între Poliția Locală și niște’oameni de afaceri’ din oraș, care interpretează total greșit legislația și consideră, că ei ar trebui să beneficieze de privilegii față de restul cetățenilor din orașul nostru. Poliția Locală nu poate trata în mod diferit abaterile unor cetățeni, sau actele de încalcarea legilor.
Locuitorii orașului au fost informați din mass-media locală, că în luna ianuarie 2019, un angajat al Poliției Locale a fost bătut crunt de un om de afaceri.
După acest eveniment regretabil făptașul și membrii familiei sale au încercat pe diferite căi să-l convingă pe polițistul bătut, să-și retragă plângerea. Acest lucru nu s-a întâmplat, așadar făptașul a fost arestat preventiv timp de 30 de zile, iar momentan are posibilitatea de a se apăra în libertate sub supravegherea autorităților.
Poliția Locală a crezut, că după aceste evenimente regretabile se vor liniști spiritele, dar trebuie să constatăm din nou cu regret, că în zilele trecute făptașul a amenințat mortal un alt coleg de al nostru, totodată tot timpul a fost șantajat și amenințat și directorul poliției locale, ca să-l convingă pe polițistul bătut, să-și retragă plângerea. Amenințările continuă din partea făptașului, respectiv din partea familiei sale.
Condamnăm în mod hotărât orice fel de act, care încearcă să răspândească știri false, condamnăm orice fel de dezinformare, prin care făptașul, sau apropiații lui încearcă să murdărească reputația instituției noastre prin diferite căi.
În timpul amenințărilor acest om de afaceri nu a ascuns intenția lui de a desființa Poliția Locală, sau de a îndepărta directorul poliției din funcție, chiar dacă va trebui să se folosească de „legăturile lui politice”. Considerăm, că prin aceste acte și declarații, familia făptașului depășește respectarea legilor unui stat de drept și își arată doar ambițiile personale de răzbunare.
Deși Directorul Poliției Locale a fost în relații bune cu familia făptașului înaintea incidentului petrecut, aceștia constatând, că directorul nu vrea să-și influențeze subordonatul, și nu se va retrage plângerea acestuia, au lansat un val de atac împotriva persoanei directorului.
Datorită celor întâmplate, Poliția Locală a depus plângere împotriva făptașului pentru amenințări și șantaj.
Sperăm, că Justiția și organele competente vor lua măsurile necesare, ca să nu se mai repete asemenea acte sau cazuri în viitor.

Odorheiu Secuiesc, 7 aprilie 2019.

Poliția Locală- Odorheiu Secuiesc.


SHARE:
Comunicate 0 Replies to “Suntem solidari cu colegii noștri din Odorheiu Secuiesc”