aprilie 10, 2020

Povestea unui polițist local posibil infectat cu COVID 19

Bună ziua dragi colegi,

      În urma izbucnirii pandemiei cu COVID 19, în Bistrița totul a debutat relativ ușor, puține cazuri apărute destul de târziu, după ce  citeam în presă și auzeam doar la știri de oameni infectați sau oameni morți în urma infectării cu acest virus. Am trecut și noi ca și restul polițiștilor locali din țară în subordinea MAI și am început să lucrăm în patrule mixte sau independente, încercând să ne protejam cu materialele de protecție primite din partea instituției sau fiecare cum a reusit sa își aducă îmbunătățiri personale.Toți credeam că nouă nu ni se poate întâmpla nimic, că suntem imuni si că nimic nu ne poate atinge.

      Totul a început cu 3 colegi care aveau simptomele unor simple răceli, intrând în concedii medicale, fără a crea impresia ca sunt infecții de COVID 19. Colegii au continuat să își desfășoare atribuțiile de serviciu cu brio, în prima linie de luptă în combaterea acestui virus, fară vreo teamă, existând chiar mici glume pe tema unei posibile infectări.

      Într-o fatidică dimineață de luni, o veste cade ca un trăsnet peste noi: un coleg de al nostru este infectat cu COVID 19, în urma unor teste făcute la spitalul din Bistrita. Ceea ce a urmat este de domeniul fantasticului. S-a instaurat o teamă în tot ceea ce efectuam, panica a început să pună stăpânire pe noi, fiecare având mereu în minte că acasă putem infecta familiile, un tata sau o mamă mai în vârsta cu posibile alte afecțiuni , copiii sau o soția/soțul.

       În urma discuțiilor avute cu D.S.P. BISTRIȚA, s-au stabilit contacții direcți si contacții contacților colegului nostru, urmând a intra în procedura stabilita pentru aceasta situatie. 4 polițiști locali și 3 polițiști au fost programați pentru testare, iar un număr considerabil de alți colegi, au fost plasați în izolare la domiciliu.

       Dacă nu trăiți direct lucrurile astea, doar puteți bănui încărcătura nervoasă dintre momentul testării și momentul aflării rezultatului. Toți ceilalți polițiști locali, care nu am intrat în procedura de testare, căutam parcă momente de contact direct cu colegul nostru, să putem sări peste rând, să fim testați ca să scăpăm de o grijă, dar cum testele sunt puține și exista o procedura de urmat, între cei neprogramați s-a instaurat o panică, fiecare gândindu-se constant, dacă a luat și el virusul și își îmbolnăvește familia.

       După 24 de ore chinuitoare de la testare, au venit mult așteptatele rezultate, toți colegii contacți direcți ai polițistului local testat pozitiv, au primit rezultate NEGATIVE. Ușurarea s-a coborât în colectiv și buna colegialitate a apărut din nou între noi.

          Concluzia este una simplă : protejați-vă în primul rând fiecare al nivel individual, stresul asteptării sosirii rezultatului la test,  trăindu-l fiecare la nivel intim și personal.

           Să ne vedem cu sănătate și toți întregi, și le mulțumim tuturor persoanelor și colegilor din țară care ne-au trimis mesaje de încurajare și susținere în acele grele clipe!

SHARE:
Sindicatul politistilor locali 0 Replies to “Povestea unui polițist local posibil infectat cu COVID 19”