martie 18, 2023

Participare în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, în vederea susținerii Statutului Polițistului Local

Așa cum ne-a promis la intâlnirea anterioară din 07.03.2023, dl. Adrian Solomon – Președinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială, din Camera Deputaților, a introdus la punctul 1, pe ordinea de zi, de astăzi 14.03.2023 a comisiei, Pl-x 226/2019 proiect de Lege privind Statutul Polițistului Local. Având în vedere, că reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Muncii și protecției sociale, la dezbaterile comisiei au transmis că punctul de vedere al acestor ministere este de a nu susține aprobarea Statului Polițistului Local (din motive mai mult neîntemeiate sau de orgoliu), și al motivării expusă de președintele Eugen Tone, care a cerut amânarea votului comisiei pentru a lua la cunoștință amendamentele depuse de noi, votul comisiei a fost de prorogare a unui punct de vedere (de adoptare , amendare sau respingere), până ce vor primi un raport preliminar de la Comisia pentru administrație publică și amenejarea teritoriului.
De asemenea, am avut o nouă întâlnire și cu dna. Simona Bucura-Oprescu, Președintă a Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, a Camerei Deputaților, căreia i-am adus la cunoștință, discuțiile de la Comisia pentru muncă și protecție socială și ne-a asigurat că proiectul Statutului Polițistului Local, va fi pus pe ordinea de zi a comisie, cât mai curând, totodată ne-a informat că, vom fi invitați pentru a ne susține amendamentele depuse.
Am avut și o întâlnire cu reprezentantul Sindicatului Național Forța Legii, dl. Sepi Marius, cu care am discutat posibilitatea organizării unei întâlniri urgente, cu sprijinul și la biroul deputatului Ringo Dămureanu – președintele Comisiei pentru constituționalitate, cu principalele organizații sindicale ale poliției locale, pentru a discuta amendamentele și susține împreună Statutul Polițistului Local.
Delegația Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România a fost compusă din Tone Eugen, Alexandru Cosmin, Bulmagă Florin și Calaican Ștefan. De asemenea Statutul a fost susținut și de reprezentanții Sindicatului Meridian.
SHARE:
Federatie 0 Replies to “Participare în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, în vederea susținerii Statutului Polițistului Local”