martie 7, 2023

Întâlniri cu președenția Comisiilor de muncă și administrație publică ale Camerei Deputaților

Continuând seria demersurilor, privind principalele obiective, pe care le susține  Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România, în data de 07.03.2023, am avut o întâlnire la Camera Deputaților, cu dl. Adrian Solomon – Președinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială, alături de alți deputați, membri ai aceleiași comisii, în care am prezentat și depus documente relevante, susținut și dezbătut principalele obiective pe care le susține  Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România, prin delegația compusă din Alexandru Cosmin, Drăgan Traian și Calaican Stefan, iar în urma discuțiilor, a exemplelor și a analizei cadrului legal am convenit, ca să aibă loc o nouă întâlnire tehnică, la care să dezbatem pe articole Statutul Polițistului Local.

 

De asemenea, am avut o primă întâlnire și cu dna. Simona Bucura-Oprescu, Președintă a Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, a Camerei Deputaților, căreia i-am adus la cunoștință, principalele revendicări pe care le solicităm, precum și documentația aferentă în susținerea cauzelor noastre. Doamna președinte, de asemenea, a propus să avem, o nouă întâlnire tehnică, la care să dezbatem pe articole Statutul Polițistului Local.

 

Discuțiile au vizat următoarele puncte primordiale :

 

  1. Noua lege a pensiilor – aplicarea condițiilor de munca pentru polițiștii locali, prevăzute de art. 35 lit. b din Legea nr. 155/2010 a poliției locale ;
  2. Completarea textului O.U.G. nr.168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative (pentru anul 2023), prin legea de aprobare in Parlament, cu sintagma personalul poliției locale la capitolul drepturi pentru munca prestată în zilele de week-end și sărbatori legale;
  3. Modificarea O.U.G. nr. 63/2010 privind stabilirea numărului maxim de posturi a personalului poliției locale, având în vedere numărul de locuitori care a scăzut la majoritatea localităților, conform datelor preliminare, să fie modificată sintagma 1 post /1000 locuitori cu sintagma 1 polițist local/1000 locuitori.
  4. Deblocarea de la comisiile parlamentare și aprobarea Statutului Polițistului Local (PL-x 226/2019).

 

SHARE:
Federatie 0 Replies to “Întâlniri cu președenția Comisiilor de muncă și administrație publică ale Camerei Deputaților”