iunie 27, 2019

Funcția publică specifică de polițist local recunoscută de Codul Administrativ

În data de 25.06.2019, Guvernul României a adoptat prin OUG Codul Administrativ. Nu vom intra momentam în foarte multe discuții asupra acestuia, așteptăm publicarea in Monitorul Oficial, după aceea vom face un articol separat asupra prevederilor sale.

Ceea ce este un lucru foarte important, pentru domeniul nostru de activitate, este recunoașterea după toate discuțiile și documentele depuse la Ministerul Muncii și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de Uniunea Sindicatelor Polițiștilor Locali din România și Federația Columna, în anexa Codului Adminstrativ la poziția 27, lit. B, a funcției publice specifice de polițist local.

Reamintim că demersul Federației Columna și USPLR privind reactualizarea Codului Ocupațiilor din România cu Ocupaţia “agent poliţie comunitară” care s-a redenumit “poliţist local” şi are acelaşi cod de clasificare respectiv, 541201, a fost urmat de preluarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a propunerilor și demersurilor noastre de introducere a ocupației de polițist local ca anexă la funcțiile publice specifice, în proiectul de modificare a Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici și ulterior în Codul Administrativ.

SHARE:
Sindicatul politistilor locali 0 Replies to “Funcția publică specifică de polițist local recunoscută de Codul Administrativ”