septembrie 18, 2023

Dezbatere promovare legislativă noua lege a poliției locale

Astăzi 19 septembrie, o delegație a Federației noastre, compusă din președinte Tone Eugen și secretarul general Georgiu Cristian, au participat alături de alte organizații sindicale și profesionale ale poliției locale, la invitația Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, la o dezbatere privind urgentarea punerii pe agenda Comisiei de Dialog Social a MLPDA, a proiectului de lege privind organizarea și funcționarea poliției locale, elaborat din fonduri europene, în cadrul ministerului.

Principalele obiective pe care le-am transmis, au fost modificarea formei actului normativ, înainte de intrarea pe circuitul inter-ministerial a acestuia, prin introducerea sintagmei ” preluarea personalului poliției locale în activitate” și exonerarea, de la obligația politiștilor locali ce au urmat cursurile de formare inițială în baza vechii legi, sa mai urmeze aceste module, din nou timp de 2 luni, având deja cursuri de 3 luni absolvite.

Vom urmări cu atenție, forma finală a acestui proiect.

De asemenea, am transmis d-lui. Dorin Ciomag, responsabil de proiect și șef al serviciului dialog social din Ministerul Dezvoltării, mai multe propuneri și observații pe marginea acestui proiect de lege, care sperăm să fie preluate.

SHARE:
Federatie 0 Replies to “Dezbatere promovare legislativă noua lege a poliției locale”