iunie 21, 2023

Am participat la primul Congres al Asociației Naționale a Poliției Locale din Italia

 

În data de 16 Iunie 2023, o delegație a Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România, formată din Tone Eugen și Alexandru Cosmin a participat, la primul Congres al Asociației Naționale a Poliției Locale din Italia.

In 2021, împreună cu reprezentanții sindicatelor poliției locale din Italia – domnul Ivano Leo și din Spania – domnul Oscar Camacho, am semnat la Barcelona, actul de constituire al Confederației Europene a Sindicatelor Poliției Locale. Ne dorim, să reușim cooptarea și celorlalte sindicate ale politiei locale, din celelalte 9 țări europene, unde aceasta funcționează.

Probleme polițistilor locali din Italia sunt similare cu cele din România, în principal legate de vârsta de pensionare, condițiile de munca, probleme legislative, etc.

Sperăm ca împreună cu celelalte organizații sindicale, ale poliției locale din cele 12 țări europene să reușim să facem structura Confederației Europene a Poliției Locale, organizația care va putea cu adevărat, să schimbe modul prin care suntem reprezentați la nivelul Uniunii Europene și să creăm un Statut european al polițistului local, care să fie baza minimă de drepturi și îndatoriri, de la care să plece statutele naționale ale poliției locale.

Am fost onorați de invitația colegilor din Italia, de a participa la acest Congres, le mulțumim încă o dată, pentru buna colaborare și găzduire .

Așteptăm cu nerăbdare o cooperare mai bună și cât mai lungă și credem că, numai uniți într-o Europă unită, putem obține cât mai multe drepturi pentru polițiștii locali europeni.

SHARE:
Federatie 0 Replies to “Am participat la primul Congres al Asociației Naționale a Poliției Locale din Italia”