aprilie 21, 2024

Consiliul Național 20 Aprilie 2024 Cluj-Napoca

                                                                 Comunicat Consiliul Național Cluj-Napoca

 

 

         În data de 20 Aprilie 2024, s-a desfășurat la sediul Primăriei Municipiului Cluj- Napoca, Consiliul Național al Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România, în prezența delegaților sindicatelor componente și ale următorilor invitați : Emil Boc – Primar și președinte al Asociației Municipiilor din România, Marcel Bonțidean – director general Poliția Locală Cluj-Napoca și președinte al Corpului Profesional al Poliției Locale din cadrul AMR, Francisc Gal – subsecretar de stat – direcția de Dialog Social din cadrul Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Grigore Mare – Vicepreședinte – Blocul Național Sindical și Adrian Buzatu  – prim-vicepreședinte Sindicatul Liber al Salariaților din Primăria Muncipiului Timișoara.

        

         Cu această ocazie, am oferit o plachetă și un album foto cu diverse ipostaze în care ne-am regăsit, de-a lungul a peste 12 ani alături de domnul Gheorghe Turc – fost președinte al Sindicatului Polițiștilor Locali Napoca și vicepreședinte al Federației noastre, căruia i-am mulțumit pentru întreaga sa activitate sindicală și i-am urat din inimi, să aibă o pensie îndelugată.  De asemenea, urăm succes în activitatea sindicală, noii echipe de conducere a Sindicatului Polițiștilor Locali Napoca.

 

         Domnul Primar Emil Boc, ne-a asigurat de sprijinul său și a subliniat, că trebuie aprobate noi acte normative în domeniul poliției locale, care să creeze un echilibru între actualele obligații și drepturile angajaților. De asemenea, până la sfârșitul lunii mai,  AMR va lua în calcul toate revendicările noastre și va veni cu o variantă de modificare a legislației, pe care o vom agrea în comun la o întâlnire de lucru.

 

         Domnul director general al Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, a prezentat modul de desfășurare a activității personalului din cadrul poliției locale Cluj-Napoca precum și exemple de colaborare cu alte instituții, care au competențe în domeniul ordinii și liniștii publice. Totodată, în calitate de președinte al Corpului profesional al poliției locale din cadrul AMR, a spus că va urgenta dezbaterea și crearea unei pachet legislativ, care să cuprindă statutul personalului poliției locale și proceduri de lucru unitare. De asemenea a spus, că vom avea cel puțin o întâlnire de lucru și că Federația noastră, va deveni un colaborator permanent al Corpului profesional.

 

         Domnul subsecretar de stat, Francisc Gal din cadrul Ministerului Muncii, a reiterat faptul că domnia sa are un dialog activ cu partea sindicală, noi având în dânsul un partener onest și a cerut, să îi facem o informare, cu toate revendicările formulate, pe  care o va transmite Guvernului.

 

         Domnul Grigore Mare, vicepreședinte BNS, ne-a transmis un mesaj de susținere din partea domnului președinte – Dumitru Costin și faptul că trebuie să fim uniți și determinați, să nu cedăm în lupta pentru obținerea drepturilor noastre.

 

Principalele  revendicări pe care le-am prezentat participanților și invitaților la Consiliul Național, au fost  aplicarea condițiilor de muncă prevăzute de Legea nr. 155/2010 a poliției locale, reintroducerea condițiilor de muncă a polițiștilor locali, în proiectul de lege privind poliția locală,  inițiat de Ministerul Dezvoltării și realizat din fonduri UE. De asemenea am cerut, acordarea unei compensanții pentru munca prestată în zilele de sâmbete-duminici și sărbători legale, acordarea obligatorie a normelor de hrană la valorile stabilite prin Ordinul Ministrului Dezvoltării, stabilirea numărului de polițiști locali în procent de  minim 1/1000 locuitori.

 

Totodată, am prezentat și faptul că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Adminstrației, după ce am transmis propuneri și solicitat o dezbare publică, pentru proiectul de lege al poliției locale, aflat în transparentă decizională, ne-a convocat la o întâlnire în data de 25 Aprilie 2024.

 

Pentru a convinge partea guvernamentală, că nu vom renunța la revendicările noastre, am cerut Primăriei Municipiului București, aprobarea unei pichetări a Guvernului României, la care sperăm să participe cât mai mulți din angajații poliției locale!

 

        

 

Cu stimă,

Președinte

Eugen Tone

 

 

SHARE:
Comunicate, Evenimente, Federatie 0 Replies to “Consiliul Național 20 Aprilie 2024 Cluj-Napoca”