decembrie 11, 2023

Și noi existăm campanie de exprimare a nemulțumirii neacordării sporului pentru munca desfășurată în week-end și sărbători legale

Stimați guvernanți, vă atragem atenția să aveți în vedere, introducerea personalului din poliția locală ca beneficiar al sporului de 75% pentru munca desfășurată în week-end și sărbători legale, alături de celelalte categorii de personal din domeniul apărare națională, ordine publică și securitate națională, la art. III alin (2) în proiectului de O.U.G. privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative 2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1) în anul 2024, pentru activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţişti, poliţiştii de penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională precum și de personalul poliției locale, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă drepturile prevăzute de legislaţia aferentă lunii iunie 2017. Baza de calcul pentru acordarea acestor drepturi o reprezintă solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază cuvenit(ă).”

Menționăm că suntem singura structură bugetară din România, care își desfășoară activitatea în zilele de week-end și sărbători legale, care nu primește acest spor.

Față de acest aspect, polițiștii locali vor purta o banderolă de culoare albă, în timpul efectuării serviciului în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale pentru a fi vizibili și să vedeți că și noi existăm.

 

#șinoiexistăm

 

SHARE:
Federatie 0 Replies to “Și noi existăm campanie de exprimare a nemulțumirii neacordării sporului pentru munca desfășurată în week-end și sărbători legale”