decembrie 4, 2023

Polițiștii locali vor aplica amenzi pentru încălcarea normelor de circulație rutieră de către conducătorii de trotinete electrice

Un raport al Poliţiei Române a dezvăluit o creştere mare a numărului de accidente rutiere în care au fost implicate trotinete electrice. Datele arată o creştere de peste 52 de ori în ultimii 5 ani.

În  acest context, polițiștii locali vor putea aplica amenzi pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice, după ce Camera Deputaților ca for decizional a aprobat completarea prevederilor art. 7, alin.1 ,lit. j din Legea Poliției Locale.

Astfel, poliţia locală are  atribuţia de a constata contravenţii şi aplica sancţiuni pentru încălcarea normelor rutiere de trotinete electrice, însă și pentru pietoni, biciclişti, conducători de mopede şi vehicule cu tracţiune animală.

Pe 22 mai, Senatul, în calitate de primă cameră sesizată, a adoptat proiectul, iar votul Camerei Deputaţilor din 29 noiembrie, a fost decizional.

SHARE:
Federatie 0 Replies to “Polițiștii locali vor aplica amenzi pentru încălcarea normelor de circulație rutieră de către conducătorii de trotinete electrice”