ianuarie 4, 2022

Proiect de lege privind organizarea și funcționarea poliției locale

Forma finală a proiectului de organizare și funcționare a poliției locale POCA elaborat sub coordonarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fiind vorba de acel proiect prin care unii reprezentanți  sindicali din poliția locală promiteau reducerea vârstei de pensionare.

Așa cum am spus la puținele întâlniri la care am participat (Federația noastră nu a mai fost recunoscută că și partener ulterior) atrăgeam atenția la unele intenții de eliminare din Lege a articolului 35, lit b, acum avem confirmarea.

Dacă acest proiect va fi adoptat în această formă dispar condițiile de muncă și odată cu acestea și posibilitatea reducerii vârstei de pensionare a polițiștilor locali. Federația noastră va continua să susțină în comisiile parlamentare prin amendamente dar și prin întâlniri cu reprezentanții partidelor politice, recunoașterea condițiilor de muncă care din punctul nostru de vedere sunt singurele care conduc la reducerea vârstei de pensionare. În condițiile în care acesta nu va fi modificat FNUSPLR, nu va susține acest proiect și va solicita Parlamentului respingerea lui.

Proiect lege ultima varianta 4 ian 2021

SHARE:
Federatie 0 Replies to “Proiect de lege privind organizarea și funcționarea poliției locale”