iunie 12, 2021

Intervenția rapidă a Poliției Locale Ploiești a salvat o viață

Am salvat o viață!

Vineri seara, in jurul orelor 23:30, echipa de Intervenție Rapidă a Poliției Locale Ploiești, a fost solicitată telefonic de către un polițist local aflat in timpul liber sa se deplaseze la un imobil de pe str. Bobâlna din Ploiești, acesta luând la cunoștință despre faptul că in apartamentul alăturat un bărbat este în stare de pericol.

Determinarea unei mame care, la varsta de 94 de ani si cu grave deficiențe de deplasare și vorbire, folosind un cadru metalic a făcut un efort supraomenesc și a reușit să ajungă până la ușa colegei noastre, iar intervenția promptă si determinată a polițiștilor locali de la Intervenție Rapidă au salvat viața fiului ei, care venise la bătrână tocmai sa o îngrijească.

Aceasta a relatat colegei noastre că fiul ei, în vârstă de 71 de ani, a intrat în baie în jurul orelor 19 și nu a mai răspuns, ușa fiind încuiată pe interior, bărbatul având și el la rândul lui probleme de sănătate. La rândul ei, starea de sănătate a bătrânei aproape imobilizata la pat nu i-a permis acesteia nici măcar sa apeleze serviciul unic de urgență 112.

Însă spiritul de mama a făcut minuni și astfel, cu eforturi supraomenești, bătrâna a reușit sa ajungă la ușa colegei noastre. Sesizând situația dramatică , aceasta a apelat de urgență la colegii de la Intervenție pentru un ajutor imediat cât si la numărul unic de urgență 112.

Ajunși foarte repede la fața locului și realizând gravitatea situației echipajul de la Intervenția Poliției Locale a spart ușa băii și l-au găsit pe bărbatul de 71 de ani in cadă, jumătate paralizat, luptându-se de mai bine de 4 ore pentru viața sa si neputând sa strige după ajutor. Aproape leșinat de efortul făcut, luptând din toate puterile să nu se înece, acesta a fost extras cu atenție din apă și așezat într-un pat de unde l-a preluat echipajul medical sosit de urgență la fața locului, tensiunea acestuia fiind in jurul valorii de 5 !!! Transportat la spital si primind îngrijiri medicale, acesta a mai avut o șansă la viață.

Am vrut să cunoaștem și gândurile colegilor noștri de la Intervenție, ce simt, cum simt … ” A fost o altfel de intervenție … după ce s-a încheiat totul, ne-am urcat toți in mașină si am plecat mai departe in noapte. Nu vorbea nimeni, era o liniste deplină, fiecare cu gândurile lui, probabil fiecare simțea ca a salvat o viață, ca a făcut ceva atât de simplu pentru noi, dar atât de important pentru acel om. Simțeam o liniște sufletească și o mulțumire pentru ca am fost acolo”.

SHARE:
Federatie 0 Replies to “Intervenția rapidă a Poliției Locale Ploiești a salvat o viață”