martie 3, 2018

Discuții cu Ministrul Muncii pe tema statului special și a condițiilor de pensionare

În data de 02.03.2018, președintele și reprezentanți ai Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România, au participat la Consiliul Național al Federației Columna, în cadrul căruia a fost invitat și  a participat Ministrul Muncii și Justiției Sociale, d-na Lia Olguța Vasilescu.

Cu această ocazie, s-au dezbătut unele aspecte privind aplicarea Legii nr. 153/2017, a dialogului social, a regulamentelor de sporuri,  precum a fost confirmat faptul că, până la 1 mai 2018 va fi elaborată noua lege a pensiilor.

În ceea ce privește poliția locală, președintele USPLR, dl. Eugen Tone, a prezenta problemele cu care se confruntă polițiștii locali și a cerut sprijin pentru reducerea vârstei de pensionare, aprobarea statutui special și acordarea sporului pentru munca desfășurată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale și în celelalte zile care în conformitate cu prevederile legale nu se lucrează.

Ministrul Muncii, a confirmat la cererea Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România, că va participa la Consiliul Național al acestei structuri, pentru a dezbate și a se informa despre problemele și doleanțele polițistilor locali, care va avea loc în cursul acestei luni, în Municipiul Craiova.

SHARE:
Evenimente 0 Replies to “Discuții cu Ministrul Muncii pe tema statului special și a condițiilor de pensionare”