aprilie 13, 2018

Demersuri pentru aprobarea Statutului Polițistului Local

În data de 19.03.2018, a avut loc o întâlnire cu dl. secretar de stat Virgil Alin Chirilă din cadrul M.D.R.A.P., ocazie cu care dl. Eugen Tone – președintele U.S.P.L.R a discutat despre problemele polițiștilor locali și pe marginea proiectului Statutului Polițistului Local, depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de către Uniunea Sindicatelor Polițiștilor Locali din România – structura teritorială a Federației Columna. Am primit asigurări, că se va constitui un grup de lucru la nivelul ministerului pe această temă, din care vor face parte și reprezentanții sindicatelor din  poliția locală.

În data de 13.04.2018, a avut loc o întâlnire în Municipiul Târgu Jiu, la sediul cabinetului dl. senator Florin Cârciumaru – președinte al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului, din Senatul României, ocazie cu care dl. Eugen Tone, a discutat despre problemele polițiștilor locali și pe marginea proiectului Statutului Polițistului Local, depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice de către Uniunea Sindicatelor Polițiștilor Locali din România – structura teritorială a Federației Columna. Președintele Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului, ne-a promis că va sprijini aceste demersuri legislative și va facilita organizarea unei ședințe în cadrul căreia sa fie invitat dl. Viceprim – Ministru Paul Stănescu – Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice alături de domnia sa,  precum și o delegație a U.S.P.L.R.

Tot astăzi în Municipiul Bistrița, la sediul cabinetului dl. senator și Ministru al Apelor și Pădurilor Ioan Deneș, secretarul general al Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România dl. Cristi Georgiu,  a participat la o întâlnire,  unde de asemenea au fost discutate problemele polițiștilor locali și  proiectului Statutului Polițistului Local, depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dl. Ministru Ioan Deneș, a luat la cunoștință problemele cu care se confruntă politiștii locali și le va aduce în atenția dl. Paul Stănescu Vicepremier și Ministru al Ministerulul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, precum și-a luat angajamentul, că va face demersuri pentru organizarea unei întrevederi a unei delegații a U.S.P.L.R. cu domnia sa.

Totodată liderii  sindicatelor afiliate la Uniunea Sindicatelor Polițiștilor Locali din România, au purtat discuții și au avut întâlniri cu parlamentari sau factorii locali de decizie (prefect, președinți de consiliile județene sau primari), prin care le-au adus la cunoștință demersul U.S.P.L.R. și  le-au cerut sprijinul pentru aprobarea Statutului Polițistului Local.

SHARE:
Comunicate 0 Replies to “Demersuri pentru aprobarea Statutului Polițistului Local”