martie 16, 2021

Comunicat și precizări sindicate polițiști locali

În data de 12 martie s-au întâlnit la Predeal la convocarea Federației Columna sindicatele membre ale Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România. În cadrul Consiliului Național al USPLR, conducerea Federației Columna a solicitat ca s-a fie adoptat fără posibilitatea de dezbateri noul Statut al USPLR adoptat de Biroul Executiv al Federației Columna, validarea președintelui UNIUNII după alegere și de către BEX al Federației Columna și totodată să fie majorată cotizația datorată de la 1250 la aproximativ 3400 lei. Față de cele de mai sus 11 din cele 13 sindicate care au delegat membri la aceste Consiliu s-au opus modificării Statutului Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali și noii cotizații. Întrucât nu a putut impune aceste modificari conducerea Federației Columna a părăsit ședința.
În data de 13 martie 2021 în baza prevederilor Statutului în vigoare al Uniunii, s-a întrunit Biroul Executiv al USPLR care a propus și aprobat o Hotarere de organizarea a unui Congres Extraordinar al USPLR în aceeași zi. În cadrul Congresului Extraordinar al USPLR au fost prezente 11 sindicate care au votat noua conducere a UNIUNII și au aprobat acordarea a două ajutoare financiare pentru Sindicatele polițiștilor locali din Tg Jiu și Brașov în cuantum de 3000 lei fiecare pentru susținerea a o parte din cheltuielile de consultanță și reprezentare în instanță de către avocați pentru anularea HCL de reorganizare a polițiilor locale respective pentru membri lor.
A doua zi în data de 15 martie președintele USPLR a fost notificat de către banca Raiffeisen că a aprobat solicitarea Federației Columna de blocare a conturilor Uniunii Sindicatelor Polițiștilor Locali din România.
Tot în data de 15 martie președintele USPLR și vicepreședintele Federației Columna – Tone Eugen a fost convocat la un Birou Executiv Online al Federației COLUMNA unde în urma propunerii președintelui Columna , a fost aprobată desființarea USPLR și revocarea din funcția de vice-președinte a Columna a lui TONE EUGEN.
Asigurăm toți angajații Polițiilor Locale din ROMÂNIA, că sindicatele care au fost membre ale USPLR, vor continua lupta pentru drepturile lor!
AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!

SHARE:
Sindicatul politistilor locali 0 Replies to “Comunicat și precizări sindicate polițiști locali”