iulie 7, 2015

Sedinta de lucru privind Statutul Politistului Local

In perioada 03-05 iulie 2015, a avut loc in jud. Cluj, sedinta de lucru a Uniunii Sindicatelor Politistilor Locali din Romania, la care au participat toate sindicatele membre si invitati.

In cadrul sedintei a fost prezentat si adoptat un Statut al Politistului Local, model care va sustinut la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si supus spre aprobare Parlamentului Romaniei, cu dorinta de a intra in vigoare la 01 ianuarie 2016.

De asemenea vom initia o serie de consultari cu reprezentatii Federatiei Nationale a Politistilor Locali din Romania si alte sindicate pentru a sustine un singur proiect de lege privind Statutul Politistului Local.

Alte obiective importante pe care dorim sa le sustinem si  obtinem anul acesta reprezinta o anexa separata pentru politia locala,  la legea salarizarii unitare care se va aplica in anul 2016, precum si modificarea OG 37/2014 referitor la acordarea pentru politistii locali in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza,  o majorare de 75% din salariul de baza, daca nu se poate compensa cu timp liber corespunzator.

SHARE:
Evenimente 0 Replies to “Sedinta de lucru privind Statutul Politistului Local”