iunie 4, 2019

Propuneri Comisie Administrație Publică a Camerei Deputaților

Astăzi, în cadrul şedinţei Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a Camerei Deputaţilor, pe ordinea de zi, s-a aflat şi Proiectul de Statut al Poliţistului Local (Pl-x nr. 226-2019). Pentru susţinerea aprobării unui raport pozitiv al Statutului și prezentarea membrilor comisiei a activităților desfășurate de polițiștii locali, la lucrările comisiei au participat din partea Federaţiei Columna (structura sindicală care cuprinde şi Uniunea Sindicatelor Poliţiştilor Locali din România), preşedinte – dl. Sorin Stan şi secretar general dl. Lucian Puiu, din partea Federației Naționale a Polițistilor Locali din România, președinte- dl. Aurel Dobrilă și din partea Sindicatului Național al Funcționarilor Meridian – președinte dl. Voinea Negoiță, așa cum am decis în data de 22.05.2019, la Sibiu în cadrul ședinței comune a celor 3 organizații.

Discuțiile în cadrul comisiei, au fost destul de aprinse, legate de raportul emis pentru Statutul Polițistului Local. După retragerea președintelui comisiei, dl. deputat Roman Florin Claudiu, ședința a fost condusă de vicepreședinte – deputat Călin Ion, care a cerut chiar desființarea poliției locale, și a dorit să supună la vot propunerea de raport pentru respingerea proiectului de Lege privind Statutul Polițistului Local.

Doar intervenția și argumentele susținute de reprezentanții celor 3 organizații prezente la dezbateri, au făcut posibilă amânarea dezbaterilor cu 2 săptămâni, de către comisiile Camerei Deputaților, care trebuie să întocmească rapoarte la proiectul de lege al Statutului Polițistului Local.

A fost stabilit crearea unui grup de lucru comun format din membrii comisiilor ce trebuie să formuleze rapoarte la Statut, reprezentanții MAI și MDRAP precum și reprezentanți din toate organizațiile prezente.

Pentru buna și corecta informare a dumneavoastră vom publica și înregistrarea video a ședinței Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului a Camerei Deputaților din data de 04.06.2019.SHARE:
Comunicate, Sindicatul politistilor locali 0 Replies to “Propuneri Comisie Administrație Publică a Camerei Deputaților”