aprilie 12, 2016

Proiectul de O.U.G. privind salarizarea unitară a fost retras

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea unitară propus de Ministerul Muncii, a fost retras, conform declarațiilor președinților organizațiilor sindicale, la ieşirea de la negocieri care au avut loc marţi 12.04.2016.

Redăm declarațiile reprezentanților C.N.S.L.R. – Frăția prezenți la negocieri :

“Ministrul Muncii a luat decizia retragerii acestui proiect de ordonanţă de urgenţă care nu ar face altceva decât să accentueze starea de haos existentă din punct de vedere salarial în domeniul bugetar. Totodată, avem un avertisment foarte clar pentru cabinetul Cioloş pentru ca în regim de urgenţă să întrunească Consiliul Tripartit pentru a discuta varianta care va înlocui acest proiect de ordonanţă. Nu se poate porni de la premisa că venim şi oferim o sumă de bani insuficientă pentru a oferi corecţii din punct de vedere salarial în toate domeniile bugetare. Este o premisă total greşită”, a declarat Marius Nistor, preşedintele executiv al Federaţiei „Spiru Haret“.

Mai mult, Leonard Bărăscu, Președintele C.N.S.R.L.- Frăţia, a declarat la ieşirea de la negocierile de la ministerul Muncii, că ministrul, Ana Costea, a lăsat impresia că va demisiona curând. “Nu a anunţat, dar din atitudinea pe care a avut-o doamna ministru, sunt sigur că mâine va duce la acest lucru (n.n.demisia ministrului Muncii). Ne-a spus că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat şi că nu a avut susţinerea necesară”.

 

SHARE:
Evenimente 0 Replies to “Proiectul de O.U.G. privind salarizarea unitară a fost retras”