mai 12, 2022

Întâlniri de lucru și informale cu BNS și Poliția Locală Sector 2

În data de 12 Mai 2022, o delegație a Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România, formată din Eugen Tone – președinte și Cosmin Alexandru – prim-vicepreședinte, a participat al Biroul Executiv al Confederației Blocul Național Sindical, la care suntem afiliați din luna februarie a acestui an.

În cadrul discuțiilor abordate de președintele B.N.S. dl. Dumitru Costin, ne-a fost comunicată cerința Ministerului Muncii de a delega un reprezentant pentru a participa la grupurile de lucru, care vor propune, dezbate și aviza viitoarelor Legi a salarizarii unitare în domeniul bugetar și a Legii Pensiilor. În cadrul PNRR, guvernul României și-a asumat elaborarea acestor proiecte legislative până la șfărșitul anului 2022, precum și anumite ținte și obiective macro-economice, care ar putea conduce la afectarea celor două categorii socio-profesionale (bugetari și pensionari).

De aceea în cadrul deciziei BEx a B.N.S., s-a stabilit că fiecare federație la nivelul sectorului său de activitate, va transmite propuneri, studii, statistici, etc și vor fi consultate permanent pentru a putea susține alături de reprezentanții permanenți ai BNS la nivelul grupului de lucru care va fi constituit la nivelul Ministerului Muncii, obiectivele sale.

 

Totodată, am participat la o ședință de lucru cu conducerea și o parte din angajații Poliției Locale Sector 2, cărora le-am comunicat aspectele mai sus menționate, precum și faptul să transmită organizațiilor sindicale din care fac parte, să susțină în cadrul grupului de lucru de la Ministerul Muncii, obținerea de drepturi și reducerea vârstei de pensionare a polițiștilor locali. Le mulțumim pentru participare și interesul arătat.

 

Vom continua,  să susținem și apărăm la orice nivel, drepturile personalului poliției locale, precum și activități de întâlniri  în teritoriu cu angajații din polițiile locale pentru informarea acestora cu demersurile făcute.

 

Cu stimă,

Președinte

Eugen Tone

 

SHARE:
Federatie 0 Replies to “Întâlniri de lucru și informale cu BNS și Poliția Locală Sector 2”