decembrie 6, 2022

Întălnire cu Ministrul Muncii Marius Constantin Budăi

În data de 06.12.2022,  o delegație compusă din  reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România Eugen Tone, Cosmin Alexandru Iordache, Ștefan Calaican, Traian Drăgan și Maria Petrescu, precum și de domnul președinte al B.N.S. – Dumitru Costin, a participat la o ședință de lucru cu domnul Ministru al Muncii – Marius Constantin Budăi.

Principalele subiecte discutate au vizat, compensarea cu timp liber corespunzător sau cu plata unui spor, pentru munca prestată în zilele de sâmbete, duminici și sărbători legale de personalul poliției locale, prin completarea proiectului de O.U.G. privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Domnul Ministru ne-a transmis că a luat la cunoștință propunerea noastră, dar ministerul inițiator este cel de finanțe. În acest sens, am transmis prin intermediul BNS, o adresă către domnul ministru Adrian Câciu, în cursul acestei zile, urmând să fie luate în discuție, în cadrul unei viitoare întâlniri, motivele invocate de noi, prin care se dovedește producerea unei discriminări, dacă personalul poliției locale nu este prevăzut în această ordonanță.

 

De asemenea s-a discutat problema neîncadrării activității polițiștilor locali în condiții de muncă speciale sau deosebite, prin neaplicarea prevederilor art. 35, lit. b din Legea nr. 155/2010. Domnul ministru, a fost de acord cu participarea la o viitoare ședință organizată de Confederația BNS, la începutul anului viitor, cu asociațiile reprezentantive ale aleșilor locali (AMR, AOR, ACR), împreună cu alți miniștrii, urmând să fie luată la cunoștință documentația și motivația prezentată de noi, precum și identificarea soluțiilor legislative și a prevederii bugetare.

 

S-au mai discutat aspecte privind posibila introducere prin noua H.G. privind stabilirea sectoarelor de activitate a unei subdiviziuni a poliției locale, precum și legate de noua lege a salarizării (în acest moment nu este finalizat draf-tul de lucru).

 

Totodată domnul Ministru a spus că, remarca lipsa unui Statut al Polițistului Local.

 

         Mulțumim pentru disponibilitate și implicare în rezolvarea problemelor poliției locale, domnului Ministru al Muncii și domnului președinte al B.N.S.

 

Președinte,

Eugen Tone

 

SHARE:
Federatie 0 Replies to “Întălnire cu Ministrul Muncii Marius Constantin Budăi”