mai 22, 2019

Întâlnire comună cu celelalte sindicate și asociații profesionale ale polițiștilor locali

În data de 22.05.2019, în localitatea Sibiu, a fost organizată cu sprijinul Sindicatului Polițiștilor Locali și Personalului Contractual Sibiu (membru al USPLR), o întâlnire a reprezentanților celor mai importante sindicate ale polițistilor locali din România, precum și a conducerii polițiilor locale prin participarea FNPLR. La aceasta au participat, reprezentantul Federației Naționale a Polițistilor Locali din România, dl. Dobrilă Aurel, reprezentanții Uniunii Sindicatelor Polițistilor Locali din România (Tone Eugen, Banga Emilia, Bulmagă Florin, Purice Marian, Costin Viorel Mircea, Alexandru Iordache Cosmin, Porosanu Sorin, Rebreanu Marcel precum și membri ai Sindicatului Polițiștilor Locali și Personalului Contractual Sibiu), ai Sindicatului Național Prolex (Florea Daniel, Mirică Lucian și Teodor Bălan) și ai Sindicatului Național al Funcționarilor Meridian ( Negoiță Voinea, Oltean Adrian Radu, Milotin Aurel Ioan, Toth Zoltan, Gudiu Florin, Penescu Ovidiu, Raul Alexandru și Dragoși Silviu).

Rolul întâlnirii a fost promovarea unor acțiuni comune, pentru sprijinirea adoptării actelor normative de Camera Deputaților, Pl-x nr. 226/2019 – Proiectul de lege privind Statutul Polițistului Local (#Legea Barbu) și Pl-x nr. 561/2017 – Proiectul de lege pentru modificarea OUG nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice.
În cadrul ședinței, toate organizațiile prezente au declarat că vor sprijini adoptarea acestor două proiecte de acte normative. Membrii Prolex au fost rugați să nu depună în Parlament proiectul inițiat cu privire la modificarea Legii Poliției Locale, întrucât fiind mai multe proiecte ce privesc poliția locală, care sunt depuse și dezbătute simultat, există riscul ca toate să fie respinse.

Organizațiile prezente au discutat și despre alte probleme și situații legislative care îngreunează desfășurarea activității polițistului local precum și despre cadrul general al acordării anumitor drepturi salariale sau al normei de hrană.

A fost stabilită trimiterea unei adrese comune către comisiile Camerei Deputaților care trebuie să întocmească rapoartele și avizele la proiectul de lege al Statutului Polițistului Local. Prin aceasta, dorim să fie permisă participarea unui grup de polițisti locali la discuțiile acestor comisii, format din toate organizațiile prezente. Cu toate ca reprezentanții Sindicatului National Prolex si-au afirmat sprijinul și dorința de a susține Statutul Polițistului Local, în momentul în care s-a trecut la stabilirea în scris a celor declarate au părăsit sala, fără să mai revină.

Pentru o informare corectă și verificarea celor mai sus menționate vom atașa în cel mai scurt timp o înregistrare video a ședinței.


    
SHARE:
Comunicate 0 Replies to “Întâlnire comună cu celelalte sindicate și asociații profesionale ale polițiștilor locali”