februarie 18, 2015

In atentia politistilor locali

In data de 16.02.2015 la propunerea doamnei secretar de stat Caraman Sirma , la sediul MDRAP a avut loc sedinta de lucru privind aprobarea Hotararii de Guvern referitor la metodologia si regulile de aplicare privind acordarea normei de hrana politistilor locali.

Propunerile noastre ale Federatiei Columna, Uniunii Sindicatelor Politistilor Locali si Federatiei Nationale a Politistilor Locali au fost ieri :

Acordarea normei de hrana pe zile calendaristice, respectiv norma 1- 18lei/zi pentru functionarii publici si personalul contractual si norma 6 – 24 lei/zi pentru politistii locali.

Modificarea si completarea prin PLX 18/2015 de catre Camera Deputatilor a  OUG 65/2014 in sensul : personalul politiei locale poate beneficia de norma  de hrana ( art. 35. pct 1 din Legea 155/2010).

Modificarea OUG 63/2010 in sensul modificarii sintagmei 1 post/1000 locuitori, cu 1 politist local/1000 de locuitori.

Pe proiectul de metodologie depus in data de 09 feb al MDRAP de sindicate ale politistilor locali si Uniune elaborat la Politia Locala Sector 2 din Bucuresti, vom incerca sa luam acordul AMR, AOR si ACR si in acest sens sa reusim ca Ministerul Dezvoltarii sa propuna acest proiect in Guvern.
In urma discutiilro purtate s-au conturat doua directii de lucru:

1. pentru a se acorda norma de hrana personalului politiei locale este necesar modificarea de urgenta a OUG 65/2014 in Camera Deputatilor . In acest sens reprezentantii USPLR vor participa la sedintelor comisiilor de specialitate.

2. in ceea ce priveste acordarea normei de hrana ,conform proiectului propus discutiei de catre reprezentantii MDRAP , reprezentantii USPLR au reusit blocarea acestuia pentru moment , urmand ca in perioada urmatoare , sa se obtina in regim de urgenta acordul AMR, AOR si ACR in ceea ce priveste acordarea normei de hrana 6 si 12B pe zile calendaristice si nu pe zile lucratoare cum apare in proiectul propus de MDRAP.

In consecinta va rugam pe totii politistii locali sa faceti toate demersurile necesare ca Primarii dumneavoastra sa trimita un raspuns favorabil in ceea ce priveste sintagma de zile calendaristice si nu de zile lucratoare.

Mentionam  ca din punct de vedere al Ministerului Dezvoltarii se poate acorda norma de hrana la valorile aprobate prin HCL pana la aparitia metodologiei.

Discutiile au avut loc ieri intre orele 17-19:30, la sediul MDRAP cu d-na secretar de stat Caraman Sirma, dl. director general Daniel Marinescu, sef serviciu Dorin Ciomag si secretara de stat din cadrul Ministerului de Dialog Social – Alexandra Braica.Din partea USPLR din Romania au participat domnii vicepresedinti BULMAGA FLORIN , COSTIN MIRCEA ,GEORGIU CRISTIAN si presedintele Sindicatului politistilor locali Prahova COSMIN ALEXANDRU , iar din partea partea Federatiei Columna domnul secretar general PUIU LUCIAN . De asemenea au participat si reprezentati ai Prolex.

 

 

Minuta intalniiri MDRAP

 

PROIECT PROPUS DE MDRAP

 

 

SHARE:
Evenimente 0 Replies to “In atentia politistilor locali”