decembrie 11, 2015

Dezbatere publică “Dimensiunea participativă a democrației”

În ziua de 10 decembrie 2015 , o delegație formată din Primvicepreședinte U.S.P.L.R. – Alexandru Iordache Cosmin și Secretarul General al Federației S.A.P.C.L.R. Columna – Puiu Lucian, a participat, ca urmare a invitației Federației Militarilor din România, la dezbaterea publică pe tema : “Dimensiunea participativă a democrației. Politica statutului față de structurile asociative ale militarilor.”.

La această dezbatere publică au participat reprezentanți a peste 50 de structuri asociative din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, din domeniul drepturilor omului și a unor federații sindicale.

Au fost invitați și Președintele României, Primul Ministru și Miniștrii, Președinții Senatului și Camerei Deputaților, Președinții comisiilor de resort din cele două camere, reprezentantă în România a Comisiei Europene, Avocatul Poporului, Consiliul Național de Combatere a Discriminării, personalități militare și reprezentanți ai partidelor politice.

Principalele probleme invocate de participanți au fost slaba remunerare salarială a personalului din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională,  lipsa dialogului social la nivel de ministere și în special la Ministerul Apărării Naționale, modificările amendate prin Ordonanţă de urgennţă la Legea pensiilor militare și lipsa de unitate în rândul asociațiilor profesionale (în special o ruptură între cele care reprezintă personalul activ, cei în retragere și rezervă).

Participanții au adoptat o Scrisoare deschisă pentru Realizarea României Puternice, Sănătoase, Unitare și Indivizibile, ce va fi transmisă tuturor invitaților la dezbateri și societații civile.

În consens, cei prezenți au aderat de principiu, că pentru reprezentarea unitară și pentru ca mesajul transmis să aibă greutate, este nevoie să se formeze o Confederație a Structurilor de Ordine și Siguranță Națională.

Puteți viziona integral dezbaterea aici.

SHARE:
Evenimente 0 Replies to “Dezbatere publică “Dimensiunea participativă a democrației””