octombrie 19, 2015

USPLR la Congresul al – III – lea al Federației Columna 15-17 octombrie Poiana Brașov

COMUNICAT

În perioada 15-17 octombrie 2015, în Poiana Braşov, delegaţii Uniunii Sindicatelor Poliţiştilor Locali din România au participat la Congresul al – III – lea al Federaţiei Salariaţilor din Administraţia Publică Centrală şi Locală din România “Columna”. La lucrările congresului au participat mai mulţi invitaţi speciali, dintre care amintim:

  • Gabriel Lungu – Secretar de Stat – Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice;
  • Ciprian Dragomir – Prim Consilier al Ministrului Delegat pentru Dialog Social ;
  • Marina Irimie – Coordonator PSI pentru Europa de sud-est;
  • Leonard Barascu – Preşedinte CNSLR – Frăția;
  • Andreas Elias – Secretar General al Federației Salariaților din Organizațiile Semi-Guvernamentale (FSGE – SEK) – Cipru.

În cadrul Congresului Federaţiei “ Columna”, dl. Dan Vărlan – Preşedinte al U.S.P.L.R. şi-a manifestat intenţia de a candida pentru una din funcţiile vacante de vice-preşedinte ale Biroului Executiv, primind un număr de 176 de voturi pentru dintr-un total de 180.

Conducerea U.S.P.L.R. a purtat discuţii şi a înmânat spre consultare, reprezentanţilor Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, proiectul de lege privind Statutul poliţistului local, elaborat la nivelul uniunii.

Totodată, consilierul Ministrului pentru Dialog Social a solicitat retransmiterea propunerilor uniunii discutate în şedinţa de lucru de la minister din data de 13 iulie 2015, referitoare la modificarea şi completarea H.G. nr. 171/2015, în sensul acordării contravalorii financiare a normelor de hrană şi pe timpul concediului pentru incapacitate temporară de muncă şi concediului de maternitate pentru personalul poliţiei locale (U.S.P.L.R. a transmis aceste propuneri prin adresa nr. 46/21.08.2015).

Președinte,

DAN VÂRLAN

 

SHARE:
Evenimente 0 Replies to “USPLR la Congresul al – III – lea al Federației Columna 15-17 octombrie Poiana Brașov”