octombrie 9, 2021

Comunicat întâlniri 7-8 octombrie 2021

         În perioada 7-8 Octombrie 2021, în București,  o delegație a Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România compusă din Eugen Tone, Cosmin Alexandru și Sorin Poroșanu a participat la o serie de  întrevederi.

 

În data de 8 Octombrie, a avut loc o întâlnire, la sediul cabinetului său parlamentar, cu dl. Deputat  – Burduja Ioan Sebastian – președinte PNL Sector 1 și Vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților.

 

Discuțiile s-au axat pe susținerea de către domnia sa și la nivelul Comisiei pentru buget unde deține funcția de vicepreședinte, care trebuie să emită aviz, pentru proiectului de Lege privind Statutul Polițistului Local înregistrat la Camera Deputaților cu  nr. PL-x  nr. 226/2019, precum și aplicarea prevederilor legale de încadrare a activității polițiștilor locali în condiții de muncă speciale și deosebite – conform prevederilor Legii nr. 155/2010. I-au fost prezentate propunerile noastre de modificare și corelare cu punctele de vedere ale comisiilor parlamentare sesizate și a Consiliului Legislativ și documente de susținere a aprobării  Statutului Polițistului Local, precum și necesitatea aprobării unei metodologii  prin H.G. pentru aplicarea condițiilor de muncă speciale și deosebite pentru polițiștii locali.

 

Am fost asigurați că avem sprijinul domniei sale, în vederea susținerii și finalizării procedurilor, pentru ca proiectul Statutului Polițistului Local despre care am discutat, să ajungă la votul plenului Camerei Deputaților.

 

Domnul deputat, va face interpelări către Ministerul Muncii și Protecției Sociale precum și către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru ai preciza motivul neaplicării textului din Legea Poliției Locale prevăzut la articolul 35 lit. B – polițistul local are dreptul la încadrarea activității în condiții de muncă deosebite, speciale sau alte condiții de muncă potrivit legii.

 

În data de  7 octombrie, am participat la o întrevedere cu reprezentanții Cabinetului de Avocatură Radu Popescu, în cadrul căreia am discutat pe baza răspunsurilor primite la demersul nostru privind aplicarea prevederilor art. 35 lit. B din Legea Poliției Locale, în vederea inițierii unei acțiuni în instanță, pentru membrii sindicatelor afiliate la Federația noastră, în vederea aplicării încadrării activității polițiștilor locali în condiții speciale și deosebite de muncă.

 

De asemenea am avut o serie de întâlniri cu conducerea a 3 Confederații sindicale reprezentative la nivel național, legate de o posibilă afilere a Federației noastre, la una din acestea.

 

Rămânem în continuare, singura organizație sindicală care întreprinde acțiuni, pentru aprobarea Proiectului de Lege privind Statutul Polițistului Local și vom continua acest demers până  la data finalizării.

SHARE:
Federatie 0 Replies to “Comunicat întâlniri 7-8 octombrie 2021”