decembrie 5, 2019

Comunicat : Întâlnire cu structura centrală a poliţiei române

În data de 03.12.2019 a avut loc o întrunire la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, între Uniunea Sindicatelor Poliţiştilor Locali din România reprezentată de preşedinte – Eugen Tone, Federaţia Naţionala a Poliţiştilor Locali din România (reprezentată de preşedinte Dobrilă Aurel şi de colegiul director) şi Directorul direcţiei ordine publică, Directorul Adjunct al direcţiei ordine publică, şef serviciu circulaţie rutieră şi şef serviciu mediu urban din cadrul IGPR.

Întrunirea a avut caracterul unei şedinţe de lucru în care s-au dezbătut subiecte tehnice şi operaţionale cu privire la activitatea şi competenţele fiecărei instituţii, întru-un climat cordial şi de colaborare instituţională!


Reprezentanţii IGPR au expus opinii pozitive cu privire la modul în care poliţiştii locali îţi desfăşoară activitatea şi au fost deschişi în vederea susţinerii modificării actelor normative şi proiectelor legislative care susţin competenţele şi atribuţiile poliţiştilor locali! În această privinţă, şi-au manifestat susţinerea în cadrul comisiilor interministeriale, a proiectului de Lege PLX 561/2017 de modificare a OUG 195/2002 (Codul Rutier) în sensul introducerii şi a poliţiei locale ca agenţi constatatori, precum şi a proiectului de Lege 54/2019 Statutul Poliţistului Local!


Un alt subiect abordat a fost iniţierea unui protocol cadru de colaborare între Inspectoratele Judeţene de Poliţie şi poliţiile locale cu privire la accesul în bazele de date ale MAI! În acest sens am fost asiguraţi că se va propune un model standard de protocol din partea IGPR, care va fi înaintat către toate IPJ-urile şi care trebuie semnat de comun acord între inspectorii şefi ai acestor structuri şi conducerile poliţiilor locale, ce va permite accesul nemijlocit al poliţiştilor locali la bazele de date necesare identificării deţinătorilor şi conducătorilor auto şi a persoanelor legimitate! Acest aspect a fost adus în atenţia reprezentaţilor IGPR ca urmare a numeroaselor probleme cu care se confruntă colegii noştri din ţară.


La finalul întrunirii am fost asiguraţi de către reprezentanţii IGPR că este extrem de necesară colaborarea şi cooperarea instituţională, fiind necesar să ne respectăm reciproc şi să ne desfăşurăm activitatea cu profesionalism şi respect faţă de atribuţiile şi competenţele fiecărei instituţii în parte!

SHARE:
Comunicate 0 Replies to “Comunicat : Întâlnire cu structura centrală a poliţiei române”